Ramt af stress?

Det har aldrig handlet om bare lige at tage sig sammen!

Få hjælp her!

Rådgivning om stress, trivsel og mental sundhed

 

Er du eller en i din nærhed ramt af stress, er det vigtigt at få hjælp. Stress bygger op over tid - og går sjældent over af sig selv. Jo længere det har været om at bygge sig op, jo længere er det om at forlade kroppen igen. Så accepter der er brug for hjælp. Jo før jo bedre.

Stresshåndteringen består af 3 faser.

Første fase kræver ro og at al ansvar og gøremål fjernes fra den stress-ramtes skuldre. Det er en forholdsvist kort fase, hvor krop og hoved restituerer. Hvis den stress-ramte kan overgive sig til at være syg, kan 14 dage være nok, inden man påbegynder stress-sessionerne.

Anden fase kræver professionelle samtaler. Denne fase er noget længere. Stress-sessionerne handler i første omgang om at afdække, hvad der forårsagede stress-reaktionen, og hvordan man forebygger og undgår at blive eksponeret igen.

Nogle gange er det eksterne faktorer som f.eks. stort ansvar og arbejdsmængder, andre gange er det indre forestillinger, forventninger og overbevisninger om egen person og rolle, som skaber pres og usikkerhed. F.eks. kan følelsen af ikke at bidrage og kunne gøre sig nyttig være en stor trigger og stressfaktor. Dvs. en følelse af tomhed og ligegyldighed og frustration over ikke at kunne lykkes.

Det er individuelt, hvor lang tid det tager at komme tilbage til sin normal-tilstand. Nogle gange lykkes det i løbet af 4-6 uger. Andre gange i løbet af 2-3 måneder eller længere. Det afhænger ikke kun af, hvor længe stressen har været undervejs, men også af kvaliteten af den hjælp du får og din evne til at overgive dig til at være syg, når du er syg.

Stress-samtalerne giver en forståelse af de mekanismer, der foregår i en stress-belastet krop. Det er ren kemi.

Vores ur-hjerne reagerer desværre voldsomt på, hvis vi tænker dårligt om os selv, eller ikke synes vi indfrier vores egne forventninger. Lige så voldsomt faktisk, som hvis vi blev truet på livet af et rovdyr.

Stress-symptomer kan være kropslige, følelsesmæssige eller mentale. Med tiden kan stress komme til at ligne en depressiv tilstand. Det er helt normalt men også usundt i længden.

Der findes en række skjulte faldgruber i vores personlighed, som gør os tilbøjelige til at få stress af bestemte årsager.

Dem kan du få kendskab til ved at lære om typerne i Enneagrammet. Når du kender din type, kan Enneagrammet hjælpe dig med at se, hvor det er, du skal stille skarpt og skabe forandring. Du ved, hvilke forhold, der virker stressende for dig og hvordan du kan arbejde for mindre stress.

Hvis du f.eks. er en type 1, vil din hang til høje standarder og det ikke at være fejlbehæftet være en farlig trigger for dig.

Er du derimod en type 2 vil det måske i højere grad være din hang til nære relationer og din forestilling om, hvad andre tænker om dig, som kan komme til at skabe pres.

Er du - eller en af dine nære relationer- ramt af stress eller mistrivsel og allerede bemærket humørudsving eller flere af kroppens advarsels-signaler, så er det en god idé at kontakte mig for en uforpligtende snak og vurdering af din tilstand.

Jeg tilbyder både stress-rådgivnings-forløb og undervisning i, hvordan man afhjælper og forebygger stress.

Kontakt mig her for yderligere info:

Kontakt@mettstine.dk

Tel. 22 71 02 50